Hatszáz tanuló örömmel mos kezet

2018.10.04. 09:30

Összefogással újultak meg a Baka általános iskola vizesblokkjai

A megépítés, azaz harmincöt év óta nem volt felújítva a Szekszárdi Baka István Általános Iskola első és második emeleti vizesblokkja.

Szeri Árpád

Fotó: Mártonfai Dénes

A megépítés, azaz harmincöt év óta nem volt felújítva a Szekszárdi Baka István Általános Iskola első és második emeleti vizesblokkja. Az elmúlt hetekben megtörtént a csoda: az említett helyiségek csillognak és bennük minden tökéletesen működik.

Tegnap Ács Rezső polgármester az iskolában méltatta azt a közös erőfeszítést, melynek eredményeként a tanulókat korszerű körülmények várják. Társaságában volt Parrag Katalin iskolaigazgató, Gerzsei Péter, a Szekszárdi Tankerületi Központ igazgatója, valamint Rácz József, a kivitelező cég ügyvezetője.

Mint a polgármester közölte, a szülők megkeresése alapján döntött úgy a város, közösen a fenntartóval, hogy az áldatlan állapotokon változtatni kell. A szülők mintegy kétmillió forintot gyűjtöttek össze, azt a város és a Tankerületi Központ nagyjából nyolc–nyolc millióval egészítette ki. Az így rendelkezésre álló tizennyolc millió forintból a kivitelező cég kiváló munkát végzett, határidőre kicserélte az elavult hálózati csöveket, a csapokat, kagylókat és csempéket egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában