kánikula

2019.06.14. 13:00

Párakapuknál lehet némi enyhülést nyerni a melegben

Hanol Erzsébet

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

A hét végéig még biztosan marad a hőség. Az országos tiszti főorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján vasárnap éjfélig rendelte el a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást. A hét utolsó napján egy hidegfront várható, amivel záporok, zivatarok érkezhetnek. A legmelegebb órákban továbbra is 30 fok felett alakul a hőmérséklet.

A tartós hőség, az átlagosnál melegebb idő az egészséges szervezetet is fokozottan igénybe veszi, ezért az enyhülés megérkezéséig érdemes keresni a hűsölési lehetőségeket. Pakson a városházán, a TelePaks Városi Televízió épületében, a Pákolitz István Városi Könyvtárban, a Kincskereső Gyerekkönyvtárban, a Városi Múzeum – Deák házban, a Paksi Gyógyászati Központ rendelőintézet épületében és a Csengey Dénes Kulturális Központban van lehetőség ballonos vízautomata használatára. Emellett a városháza előtt egy párakapu is rendelkezésre áll.

A Polgármesteri Kabinet tájékoztatása szerint Szekszárdon hét ivókút és három párakapu próbálja meg enyhíteni a hirtelen jött hőhullámot. Az ivókutakat már korábban beüzemelték, a Béla király téren, a Garay téren, a Béri Balogh Ádám utcában az SZTK előtt, a Szent István téren az államalapító szobra mellett, a Bajcsy Zsilinszky utcában (fasor) és az Energiaparkban két darab működik. Három párakaput a város különböző részein tegnap állítottak fel, a Garay téren, a rendelőintézet előtt, illetve a 160 lakásos épület és az Agóra mozi között található placcon hűsítő, üdítő vízpermet jelenthet könnyed felfrissülést a lakosságnak.

Ha tartósan marad a nagy hőség, akkor a tervek szerint közterület-felügyelők és diákmunkások osztanak majd vizet a városközpontban. Ha a kutak vagy párakapuk kapcsán valaki műszaki hibát észlel, az e-mailben jelezheti a [email protected] címen.

A katasztrófavédelem honlapján megtalálható a légkondicionált helyiségek listája. Megyénk településeiről többek között hivatalok, művelődési házak, sportcsarnokok, pénzintézetek, boltok és vendéglátóhelyek szerepelnek rajta. Ezek menedéket, felfrissülést nyújthatnak a nagy melegben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában