látássérültek

2019.09.19. 15:30

Segítenek a látássérült tagjaiknak munkához jutni

Brunner Mónika

Fotó: Makovics Kornél

Megélhetési problémákkal küzdenek a látássérültek – különösen az egyedül élő időskorúak és a gyermekesek –, ezért a Vakok- és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesülete munkavállalást elősegítő képzéseket, továbbképzéseket, klubfoglalkozásokat szervez. A négyszázharminc munkaképes korú látássérült közül több mint kétszázan dolgoznak Tolna megyében. Ám az egyesületnél remélik, hogy ez a szám emelkedik majd. Kovács Lászlóné, az egyesület elnöke elmondta, azt remélik, ez a szám tovább emelkedik majd, ennek érdekében irodájukban munkavállalással kapcsolatos ügyfélszolgálatot is biztosítanak.

A mindennapokat is igyekeznek szebbé tenni a sorstársak számára. Évente több mint száz rendezvényt szerveznek, ingyenes, országszerte érvényes belépőjegyeket adnak a tagoknak különféle előadásokra, koncertekre, könyvbemutatókra, gálaestekre, jubileumi műsorokra, irodalmi műsorokra és sportrendezvényekre. Mindezek mellett rendszeresen adománygyűjtést is szerveznek, hogy átsegítsék a tagokat egy-egy nehezebb időszakon.

Kovács Lászlóné kiemelte, büszkék azokra a tehetségeikre, előadóművészeikre, akik hírnevükkel öregbítik az egyesület hírnevét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában