ingatlan

2019.07.15. 14:00

Sokan vágnak bele most az építkezésbe

A Családok Otthonteremtési Kedvezménye nemcsak a használt lakások árát tartja magasan, de az építési, korszerűsítési kedv is megélénkült. Az elmúlt pár hétben sokan keresték fel emiatt a pénzintézeteket, tanácsadókat.

Mauthner Ilona

Ovoda kerítés építés

Fotó: MW

Több lakás épült az első negyedévben a megyében is, mint a korábbi években, a kiadott építési engedélyek száma pedig alaposan megugrott a statisztikai hivatal adatai szerint. Ebben jelentős szerepe van a csoknak (Családok Otthonteremtési Kedvezménye), amely nem más, mint egy olyan állami támogatási forma, melyet a gyermeket nevelő és gyermeket vállaló szülők megsegítésére hoztak létre.

Az elmúlt hetekben sok fiatal pár kereste fel a pénzintézeteket amiatt, hogy tájékozódjanak arról, mennyi kedvezményes hitelre számíthatnak. Gáspár Csaba, a bonyhádi székhelyű Hungária Takarék ügyvezető igazgatója elmondta, rendkívül intenzív volt a forgalmuk. A támogatási rendszer igénylése nagyon összetett, nem csak a bankoktól kell igazolásokat kérni, a kormányhivataloknál is van feladata annak, aki élni szeretne ezzel a lehetőséggel, mondta az ügyvezető. A Hungária Takarék vezetői egyeztettek a kormányhivatal vezetőivel, hogy minél gördülékenyebben menjen a dokumentumok kiadása.

A szekszárdi Horváthné Kiss Evelin második gyermekével várandós, mint mondta, a szülőkkel egy házban laknak és nagyon szeretnének saját lakást. Azt sem baj, ha használt, hiszen újra még támogatással sem lenne elég pénzük. Még nem kerestek meg egy pénzintézetet sem, de a férjével már átbeszélték, hogy mit szeretnének, és mi a realitás.

Az egyik szekszárdi ingatlanszakértő kérdésünkre elmondta, rengetegen érdeklődnek náluk is. Kérésre segítenek felmérni az ügyfelek hitelképességét is. Arra felhívta a figyelmet, rendelkezniük kell legalább háromévnyi munkaviszonnyal, amelyet tb-igazolással is alá kell támasztani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában