vállalkozói szalon

2018.02.15. 13:00

Spekulációs tünet a bitcoin

Balázs László, fotó: Makovics Kornél

A média, a közösség elnevezte valutának, vagy devizának a bitcoint (BTC), annak ellenére, hogy semmi köze hozzá. Kamusztori, átlagembernek befektetési céllal nem ajánlott – mondta János Zsolt nemzetközi piaci elemző a Magyar Vállalkozói Szalon Mészáros Borházban tartott rendezvényén.

A gazdasági szakértő hozzátette: elkezdtek vele kereskedni, és amit adnak, vesznek, annak megvan a kereslete, megy fel az árfolyama. Értéke ugyanúgy változik, ahogy az amerikai dolláré vagy az euróé, de jóval nagyobbak az ingadozások. 2011-ben az árfolyama 3 dollár alá esett, tavaly december 17-én majdnem 20 ezer dolláron jegyezték. János Zsolt leszögezte, őrület befektetésnek nézni, ami kialakult az egy spekulációs tünet, amiből most megy ki az erő.

A kriptovaluta értéke megy vissza arra a szintre, ahol meglesz az ára a BTC-nek, mint technikai megoldásnak. Ha valaki spekulált vele és kiszállt, szerencséje volt. Az egész őrület azért alakult ki, mert nagy a bizonytalanság a pénzügyi rendszerekkel szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában