beruházás

2018.02.26. 17:30

Sportcsarnok épül Hőgyész központjában

Az új hőgyészi sportcsarnok az általános iskola udvarán épül fel. A beruházás tervezett költsége 600 millió forint. Az építkezés várhatóan még az idén elkezdődik.

Ihárosi Ibolya, fotó: Mártonfai

Fotó: Mártonfai

A tervek szerint sportcsarnok épül Hőgyészen – a hírt Botta György polgármester is megerősítette lapunknak. Mint elmondta, már a 2010-es megválasztását követően célul tűzték ki egy új sportcsarnok építését a Hőgyészi Sport Club Egyesülettel és az őt támogató képviselőkkel közösen. Az önkormányzat jelentős költségráfordítással megteremtette az építés műszaki feltételeit, módosította a rendezési tervet, és szakhatósági engedélyekkel rendelkező kiviteli tervet készíttetett.

A nagyközség vezetője hangsúlyozta, hogy az NB II-ben szereplő felnőtt férfi kézilabdázóik kimagasló teljesítményének, Győri Balázsnak, a sport klub vezetőjének sikeres szakmai egyeztetései, valamint az alapos műszaki előkészítésnek köszönhetően a Tolna Megyei Kézilabda Szövetség is támogatásra javasolta a programot. Az önkormányzatnak csak a telket és a közművek kiépítését kell biztosítani a 2018–2019-re tervezett építkezéshez.

Az elmúlt héten ismertették a végleges kiviteli terveket, és megkezdődött a telek állami tulajdonba adási eljárása. A kézilabda munkacsarnok az általános iskola udvarán épül fel. A beruházás tervezett költsége 600 millió forint.  A sportcsarnok környezete ezzel együtt új útburkolatot kap, és negyven parkolóval bővül a település központi tere.

– Jelentős lépésnek tartom, hogy az új létesítménynek köszönhetően az iskolások mindennapos testnevelési óráit a kor elvárásainak megfelelő környezetben tarthatják pedagógusaink – emelte ki Botta György. – Az építendő sportcsarnok kiváló helyszíne lesz az utánpótlás-nevelésnek, és méltó körülmények között edzhetnek, készülhetnek bajnoki- és kupamérkőzéseikre kézilabdázóink is. S ami még fontosabb, hogy a szabványos pályaméretű, 240 néző befogadására alkalmas lelátóval rendelkező épület megfelelő helyszíne lesz a hazai mérkőzéseknek, amelyeket eddig kénytelenek voltak Tamásiban játszani – tette hozzá a polgármester. 

Botta György azt is hangsúlyozta, hogy az új épület Hőgyész közösségi életében is jelentős szerepet játszik majd, hiszen az iskola és a település rendezvényeit is ott tarthatják.

– Sajnos, mint minden jó kezdeményezésnek, ennek is vannak ellenzői, bírálói – reagált a község vezetője arra a felvetésre, hogy miként fogadják Hőgyészen a beruházást. – Szomorúan tapasztalom, hogy akadnak közöttük önkormányzati képviselők és pedagógusok is. Véleményem szerint a hangadók saját szakmai hozzá nem értésükről tesznek nyilvánosan tanúbizonyságot. Örülök viszont, hogy a sportegyesület és az önkormányzat összefogásának, a tudatos előkészítésnek, kézilabdázóink sikereinek köszönhetően kiemelt állami fejlesztési program részesei lehetünk – tette hozzá a polgármester.

Dunaföldvár is tervezi a csarnokát

Hatszáz ember befogadására alkalmas, multifunkcionális sportcsarnok építését tervezik Dunaföldváron is, jelentette be a Holler UNFC elnöke, Holler Ferenc. A Magyar Kézilabda Szövetség támogatta a sportegyesület pályázatát. Sportfejlesztési programjukban 556 millió forint használható fel. Az önerővel együtt 785 millió forintból épülhet fel két ütemben a városi sportcsarnok. Várják a dunaföldvári és városkörnyéki, vagy akár távolabbi vállalkozók társaságiadó-felajánlásait. A csarnokban kézilabda, kosárlabda, röplabda és más sportágak edzéseit, mérkőzéseit nézhetik az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában