Új rendőrfőkapitány

2017.07.28. 12:51

Szabó Csaba ezredes az új megyei főkapitány

Ünnepélyes állománygyűlésen iktatták be hivatalába Szabó Csaba ezredest, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság új vezetőjét. Több mint negyven évi sikeres rendőri pályafutást követően július 31-ei hatállyal nyugállományba vonul dr. Soczó László vezérőrnagy.

Ihárosi Ibolya

Mint ismeretes, dr. Soczó Lászlót az idén léptette elő rendőr vezérőrnaggyá Magyarország köztársasági elnöke. Más elismerések mellett 2009-ben megkapta a Magyar Köztársaság Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést. A korhatár elérése miatt, a törvény erejénél fogva mentette fel szolgálati viszonyából a köztársasági elnök.

Magyarország belügyminisztere augusztus 1-jei hatállyal Szabó Csaba ezredest nevezte ki a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjévé. Az erről szóló okmányt az országos rendőr-főkapitány adta át az állománygyűlésen. Az új főkapitány ezelőtt a Nemzeti Nyomozó Iroda főosztályvezetőjeként dolgozott. Már május óta Tolna megyében tejesít szolgálatot, amelynek során részletesen megismerte a rá váró feladatokat és a rendőri állományt. Dr. Soczó László vezérőrnagy ünnepélyes keretek között átadta a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság csapatzászlaját az új megyei rendőr-főkapitánynak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában