köszöntés

2019.08.13. 15:30

Száz éve született a szedresi Teri néni

Venter Marianna

Fotó: Beküldött kép

Századik születésnapját ünnepelte hétvégén Nagy Istvánné, született Márton Teréz. A jeles alkalomra összegyűlt a szűkebb család, azaz mintegy harminc ember, hogy felköszöntse. Teri néni Alsónyéken született, számos helyen éltek, majd véglegesen Szedresben telepedtek le 1960-ban. Hat gyermeke született, közülük négy él. Férjét 1982-ben veszítette el. Jelenleg legidősebb lányával él egy háztartásban. Összesen tizenegy unokája, tizenöt dédunokája, valamint két ükunokája van.

Mint azt egyik unokája, Balogh Beáta elmondta, a nagymamája egész életében a családnak élt, igazi tyúkanyó típus, aki összetartja, összefogja őket. A mai napig tud mindent gyermekeiről, unokáiról, dédunokáiról, bár elmondása szerint néha bajban van a mai kacifántos kereszt­nevekkel.

A legfontosabb, amit megtanultak tőle: szeretet, elfogadás, megbocsátás. A meghitt, vidám családi ünnepen töltött káposzta volt a menü, a száz évet jelző gyertyát egy harminc szeletes csoki-vanília tortán gyújtották meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában