köszöntés

2019.08.26. 19:10

Századik születésnapját ünnepelte Etelka néni

Hanol Erzsébet

Forrás: Beküldött kép

Századik születésnapja alkalmából otthonában köszöntötték a Dunakömlődön élő Katona Józsefné Etelka nénit. Szabó Péter polgármester üdvözletét és a miniszterelnöki jókívánságot tartalmazó emléklapot dr. Hanol János csoportvezető adta át neki.

Etelka néni a Békés megyei Endrődön, a mai Gyomaendrődön született 1919. augusztus 19-én, bár a központi népesség nyilvántartó adatai szerint augusztus 14-én látta meg a napvilágot. Gyermekkorát egy tanyán töltötte, ám korán árvaságra jutott. Sokfelé dolgozott summásként, földbirtokokon mezőgazdasági idénymunkásként, majd Budapestre került házi szolgálólánynak.

Fotó: Beküldött kép

A két világháború között nagynevű úri házaknál szolgált a Krisztina körúton, a Farkasréten, a Balatonon. A II. világháború után került a férjével Dunakömlődre. Két fiuk született, négy unokája és öt dédunokája van. Ma a családtagjai közelében lakik, ahogy ereje engedi, tesz-vesz a ház körül. Évekkel korábban még szőlőt, veteményt is gondozott. Azt sajnálja, hogy az olvasáshoz már nem jól lát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában