jótékonysági akció

2020.01.02. 19:10

Százezreket gyűjtöttek a leégett ház lakóinak

Brunner Mónika

Forrás: Beküldött kép

Rányomta a bélyegét az év végére, hogy egy mucsi családnak leégett az otthona, még szombat hajnalban. Kövecses Patrik polgármester lapunknak elmondta, hogy a házban elektromos tűz ütött ki, annak eloltásához négy tűzoltó autó érkezett a helyszínre.

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján arról tájékoztatott, hogy a családi ház tetőszerkezete, fürdőszobája, konyhája és melléképülete lángolt. A tűz megfékezésén a bonyhádi, dombóvári és szekszárdi hivatásos tűzoltók dolgoztak. A tetőszerkezet megbontása is szükségessé vált az oltási munkálatokhoz. Oltás közben egy gázpalackot is kihoztak az épületből. A tűz megfékezése és az utómunkálatok több órát vettek igénybe, azonban a megfeszített és szakszerű munka ellenére az épület lakhatatlanná vált.

A házban egy háromtagú család élt, apa, anya és kiskorú gyermekük, akivel a szülők a három felnőtt gyerekük egyikéhez költöztek. A ház tetőszerkezetének visszaépítése már folyamatban van, a két melléképület újraépítésének tavasszal állnak neki.

A mucsi tó tulajdonosa, Maczik Zoltán horgászversenyt rendezett a család megsegítésére, azon 322 ezer forintot gyűjtöttek össze. Emellett az önkormányzat is támogatásban részesítette a családot. A falu lakosai részt vettek a romok eltakarításában, és segítik a károsultakat. A Gárdamotorosok elnevezésű motoros csapat is gyűjtést rendez. Egy számlaszámot tettek közzé, amelyre már érkeznek az utalások. A szervezet és a család ismeretsége onnan ered, hogy ők segítették a nyáron megrendezett motorostalálkozójukat Mucsiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában