mise

2019.06.19. 19:10

Szép műsorral kísért ünnepi szentmise a faddi templomban

Szeri Árpád

Fotó: Makovics Kornél

Zarándoktestvérek fogadásával kezdődött vasárnap reggel Faddon a Szentháromság tiszteletére emelt római katolikus templom búcsúnapja. Az elmúlt vasárnapi hitéleti eseményen, a szentmise előtt a gerjeni kisdiákok is bemutatkoztak szép műsorukkal, dr. Kenyeresné Pap Kinga vezetésével.

A délelőtt tíz órakor kezdődött ünnepi szentmisén dr. Korzenszky Richárd bencés szerzetes, a tihanyi apátság nyugalmazott elöljárója volt a főcelebráns, koncelebrált Rostás Jenő István apátplébános. A szentmisén a faddi Boróka Ének- és Néptánc Egyesület énekkarának tagjai, illetve a Tolnai Szent István Katolikus Gimnázium diákjai szolgáltak, Szemerey Eszter vezetésével. Ezt követően Szvorák Katalin Kossuth- és Liszt-díjas énekművész, népdalénekes lépett fel. A nap megszentelése című, nagy tetszéssel fogadott műsorában a magyar katolikus hagyomány legszebb himnuszai, zsoltárai és imái csendültek fel. Az ünnepi szentmisét követően szeretetvendégséggel zárult az esemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában