programajánló

2019.05.03. 10:30

Szezonnyitó Motoros és Családi Napot tartanak

Első alkalommal tartja meg május 11-én, szombaton Szekszárdi Szezonnyitó Motoros és Családi Napját a Gemenc Motoros Egyesület.

TEOL

Forrás: Shutterstock

Fotó: illusztráció

Tolnai Péter, a szervezet titkára elmondta, rendezvényük célja, hogy a szezon kezdetével lehetőséget adjanak a motorosoknak, kerékpárosoknak arra, hogy ismereteiket felfrissítsék mind elméleti, mind gyakorlati síkon. A közlekedésbiztonságra nagy hangsúlyt fektető program szervezésében kiemelt partnerük a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság és a Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság.

A sportcsarnokhoz szervezett programok sorában szerepel streetfighter, motoros rendőr, triál kerékpáros és BMX bemutató, motor és rallyautó kiállítás, valamint a kisebbek kedvére szeretnének tenni habpartival, ingyenes ugrálóvárral. Lesz lehetőség motoros gyakorlásra hivatásos tréningvezető segítségével, kerékpáros ügyességi pályán „edzhetnek”, közlekedéssel kapcsolatos elméleti és gyakorlati teszteken tehetik próbára magukat az érdeklődők. A sportcsarnoktól vezetett motoros és kerékpáros menet halad majd a Béla király térre, de lesz szervezett motoros és kerékpáros túra is.

Mindezen felül jótékonysági tombolasorsolást is hirdet az egyesület, amelynek bevételéből a megyei kórház gyermekosztályát szeretnék támogatni, egészen pontosan négy légkondicionáló berendezést vásárolnának a számukra.

Egy éve alakult meg az egyesület

A Gemenc Motoros Egyesület hivatalos keretek között 2018 márciusa óta működik. A szervezet azzal a céllal alakult, hogy a környék motorosait, motoros közösségeit összekovácsolja. A Tolna megyei sport és egyéb programok szervezésében, lebonyolításában egyaránt közreműködnek. Tagjaik számára belföldi és külföldi motoros túrákat, közös programokat szerveznek. Ugyanakkor tevékenységük egyik meghatározó részét teszik ki a jótékonysági kezdeményezések, az azokban való részvétel legyen szó akár a mellrák elleni küzdelemre figyelmet felhívó túráról, vagy hátrányos helyzetű emberek „motoroztatásáról”. Jelenleg mintegy 30 taggal bírnak a megyeszékhelyről és környékéről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában