Színes programok megyeszerte

2019.12.15. 20:00

Ünnepre hangolt az adventi hétvége

A sorban harmadik gyertya fénylett fel az adventi koszorún a mai napon. Mégpedig a rózsaszín, az öröm gyertyája. Van is ok az örömre, legfőképpen az, hogy most már csak egy bő hét van karácsonyig.

Ihárosi Ibolya

Fotó: Kiss Albert

Szintén vidámságra adott okot, hogy a hétvégén szinte minden településen adventi programokkal várták a helyi lakosokat, érdeklődőket. A legtöbb rendezvénnyel a gyerekeknek, s rajtuk keresztül a családoknak kedveskedtek a szervezők. Volt kézműves vásár, karácsonyi készülődés, koncert, játszóház és még számos színvonalas elfoglaltság.

Advent a keresztény kultúrkörben a karácsony napját megelőző negyedik vasárnaptól karácsonyig számított időszak. A karácsonyi ünnepkör advent első napjával kezdődik, és vízkeresztig tart. Megyeszerte sokféle rendezvénnyel köszöntötték advent harmadik vasárnapját.

A közösségi karácsonyi készülődés azonban már szombaton megkezdődött. Tolnán kézműves foglalkozás volt a MAG-házban, majd jótékonysági koncertet adott a Junior Stars Big Band a mözsi művelődési házban. A felajánlott adományokat a zenekar jótékony célra fordítja. Vasárnap Tolnán, a MAG-házban volt mézeskalács díszítés, Luca búza ültetés, gyerekrajz kiállítás, a kulturális központban pedig népi játékpark, vásár és kézműves foglalkozás várta az érdeklődőket. Este Szekeres Adrien adott karácsonyi koncertet.

Nagy sikerrel zajlott le a Karácsonyi Kincsesház elnevezésű kézműves foglalkozás, majd a Palinta Társulat Karácsonyi csillagok című interaktív családi koncertje sok zenével, bábozással, játékkal Szekszárdon a Babits Mihály Kulturális Központban.

Faddon a Boróka énekkar és vendégei léptek fel. Sok településen volt ünnepi gyertyagyújtás közterületen, és templomi karácsonyi koncert, mint például Simontornyán. Bogyiszlón a községi adventi koszorún gyújtottak gyertyát az ünnepi műsor után. Mindenki karácsonya címmel szervezett műsort az önkormányzat a nagymányoki sportcsarnokban, ahol fellépett a városi fúvószenekar és II. Rákóczi Ferenc Általános iskola német nemzetiség hagyományőrző kórusa.

A Dunaszentgyörgyért Egyesület a faluházban rendezett adventi programot, ahol egyebek közt kiosztották az emléklapot a kerek évfordulót elért véradóknak és kihirdették a mézeskalács-sütő verseny eredményét. Kölesden mások mellett a Szekszárdi Gárdonyi Zoltán Református Kórus adott hangversenyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában