edward nap

2019.10.02. 09:30

Szomorúan alakult az EDWARD Nap Tolna megyében

Hanol Erzsébet

Fotó: TMRFK (archív)

Szomorúan alakult az EDWARD Nap, amelyet az európai közlekedési rendőrségi hálózat hirdetett meg. Komlósiné Kiss Anett, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, a kezdeményezés célja, hogy minden évben egy előre meghatározott napon – idén szeptember 26-án – senki ne veszítse életét Európa közútjain. Sajnos azonban hazánkban ez másképp történt. Az országban egy halálos baleset történt aznap. Tolna megyében, Uzdon, a reggeli órákban egy személygépkocsi közlekedett, amikor elütötte – feltehetően a figyelmetlenség és a rossz látási viszonyok miatt – az úttesten vele azonos irányba, gyalogosan közlekedő 89 éves helyi férfit.

[embed]]

Az EDWARD Napon a gyalogosokra mint a közlekedés legvédtelenebb résztvevőire helyezték a hangsúlyt, ezért a kijelölt gyalogátkelőhelyek környékén fokozott rendőri jelenlét volt tapasztalható. Tolna megyében negyvennyolc gyalogossal szemben intézkedtek a rendőrök, kilenc esetben helyszíni bírságot szabtak ki, harminckilenc szabálysértő gyalogost pedig figyelmeztettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában