Szekszárd

2017.07.12. 18:40

Térfigyelő kamerákkal fékeznék meg a vandalizmust a Vármegyeháza kertjében

A kamerarendszer mellett a rendőrök és a polgárőrök gyakoribb járőrözését kérte az önkormányzat.

Budavári Kata

Sajnálatos módon – évszaktól függetlenül – jellemző, hogy egy-egy hétvégét követően sok szemét és intenzív rongálás nyomai tapasztalhatóak a Vármegyeháza körüli parkban, tájékoztatott Böröcz Máté, a Szekszárdi Polgármesteri Hivatal kabinetvezetője, miután átküldtük neki azokat a képeket, amelyeket egy olvasónk készített vasárnap kora esti sétája során.

A padok és egyéb tárgyak rongálásával idén már több mint százezer forintos anyagi kárt okoztak...

 

 

... az eldobott hulladékról pedig még sző sem esett!

– A megye egyik legpatinásabb épületének kerti növényzete, padjai és gyermekjátékai bánják, hogy a terület közkedvelt találkozási hely. A parkot nem rendeltetésszerűen használó vandálok az idei évben már több mint százezer forint anyagi kárt okoztak Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának. A káresemények enyhítése és megfékezése érdekében az önkormányzat felkéri a rendőrséget, valamint a polgárőrséget, hogy a hétvégék folyamán intenzívebben járőrözzenek az említett területen. Továbbá a közbiztonság fokozása miatt, illetve a park állapotának védelmében a városvezetés térfigyelő kamerarendszert telepíttet a Vármegyeháza kertjébe – tudtuk meg a kabinetvezetőtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában