Sötétvölgy

2019.05.13. 07:00

Természetvédelmi okból nincs szemétgyűjtő

Gyuricza Mihály

Fotó: Beküldött kép

Mint arról már beszámoltunk, nemrég hivatalosan átadták a Szekszárd melletti Sötétvölgyben található szabadidőközpontot. A visszajelzések szerint nemcsak az avató ünnepség résztvevői, hanem az azóta nagy számban Sötétvölgybe látogató családok, turisták is elégedettek az új létesítménnyel mind látványát, mind funkcióját tekintve. Ugyanakkor kérdéseket is feltesznek arról például, hogy mikor nyit ki a büfé.

Megtudtuk, hogy a büfét nem a Gemenc Zrt. üzemelteti, hanem az erdőgazdasággal bérleti és üzemeltetési szerződésben álló vállalkozó. A zrt. információi szerint folyamatban van az üzemeltetési engedély beszerzése, amelyet várhatóan hamarosan megkap a bérlő. Az engedély birtokában az üzemeltető azonnal megnyitja a büfét és a hozzátartozó vizesblokkot is. A vizes­blokk üzemeltetése ugyanis szintén a vállalkozó feladata.

Beküldött fotó

A Gemenc Zrt.-nél érdeklődésünkre hangsúlyozták, hogy fontosnak tartják a természetvédelmi szemléletformálást, amelynek kiemelkedő gondolata, hogy a kirándulók akkor tehetnek a legtöbbet az erdőért és a természeti környezetért, ha hazaviszik a hulladékot, és szelektíven, az otthoni gyűjtőkben helyezik el. Ennek a zöld gondolatnak a jegyében a Sötétvölgy Szabadidőközpont környezetében, Sötétvölgy területén kevés kis méretű hulladékgyűjtőt helyezett ki az erdőgazdaság.

Egy másik fontos szempontot is figyelembe vett a Gemenc Zrt., tudtuk meg a hivatalos tájékoztatásból. Az itt élő erdei állatok ételmaradék után kutatva felboríthatják a kukákat, szétszórhatják vagy elfogyasztják azok tartalmát, ami szintén nem kívánatos. Ennek megfelelően a területen kihelyezett információs táblákon is arra kérik a kirándulókat, hogy az ételek, italok csomagolóanyagát, az ételmaradékot, az egyéb szemetet lehetőleg ne ott dobják el. A zrt. a múlt héten mindenesetre intézkedett annak érdekében, hogy egy nagyméretű hulladéktároló konténert helyezzenek ki a szabadidőközpont mellé a képződő hulladék gyűjtésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában