adomány

2019.07.17. 17:30

Tévét kaptak a kis betegek a gyermekosztályon

Két szekszárdi vállalkozó – Wiedemann György és Sárközi János – egy új, korszerű laptévét vitt a megyei kórház gyermekosztályára.

Szeri Árpád

20190717 , Szekszárd , Helyi vállalkozok TV-t adományoztak a Szekszárdi Balassa kórház gyermekosztályának. fotós: Makovics Kornél Tolnai Népújság

Fotó: Makovics Kornél

Rendszeresen kap különböző adományokat a Tolna Megyei Balassa János Kórház. Nemrég a Tolna Megyei Baleseti Alapítvány vásárolt az intézmény számára orvosi eszközöket, ezt megelőzően pedig az Atomerőmű KSC Szekszárd női kosárlabdacsapatának tagjai állítottak be több zsáknyi tisztálkodó szerrel és ruhaneművel.

Ezt a tiszteletre méltó gyakorlatot folytatta tegnap délelőtt Wiedemann György és Sárközi János. A két szekszárdi vállalkozó egy új, korszerű laptévét vitt a kórház gyermekosztályára. A készüléket azon frissiben fel is szerelték és be is üzemelték.

– Olyan hírek jutottak el hozzám, melyek szerint ezen az osztályon elromlott és vagy időlegesen, vagy egyáltalán nem működik a hagyományos, képcsöves televízió – mondta Wiedemann György. – Megkerestem Sárközi János barátomat és megbeszéltem vele, hogy segítünk ezen a gondon. Azaz beszereztünk egy tévékészüléket és elvittük a kórházba. Mások is megkérdezték, hogy miért tettük ezt. Csak azt válaszolhatom, hogy én már kaptam Szekszárd városától sok jót. Éppen ezért az a legkevesebb, hogy adok is valamit a rászorulóknak. Nem titkoltan azzal a reménnyel is, hogy mások, akik megtehetik, szintén követik példánkat.

Dr. Németh Csaba főigazgató-főorvos az ajándékot köszönettel fogadta.

– Azért is értékes számunkra ez az adomány, mert most teljesen új, műszakilag kifogástalan, megbízhatóan működő készüléket kaptunk – hangsúlyozta. – A kis betegek számára pedig a kényszerű kórházi tartózkodást a nekik kedves műsorokkal kellemesebbé, otthonosabbá teszi.

Borítóképünkön: Dr. Fathi Khaled gyermeksebész részlegvezető főorvos vette át az adományt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában