elismerések

2020.02.05. 07:00

Ünnepi gálán adták át a civil elismeréseket Dombóváron

A Civil Naphoz kapcsolódva ünnepelt a civil közösség Dombóváron február 2-án a Tinódi Házban. Szőcs Kálmánné (Dombóvári Szívklub Egyesület), Máté József (Dombóvári Kertbarát Egyesület) egyéni elismerésben részesültek valamint a Viharmadár Önkéntes Mentőegyesület szervezetként kapta meg a díjat az idei Civil Gálán Dombóváron.

Varga Szilvia

Szőcs Kálmánné immár nyolc éve tagja a Dombóvári Szívklub Egyesületnek, de negyvennyolc éves tanítói pályafutása során megannyian megismerhették munkásságát a kistérségben. Bármikor számíthat a közösség Irénke néni segítségére, önkéntes munkájára.

Máté József 1980 óta tagja az akkoriban még Kertbarát Kör néven induló, ma Dombóvári Kertbarát Egyesületnek. Titkárként a hetedik egyesületi elnököt segíti.

Az egyesületeknek járó díjat a Viharmadár Önkéntes Mentőegyesület képviseletében Hosszú Sándor Gergely, a szervezet elnöke vette át. Kiemelkedő munkájukat nem csak polgár- és katasztrófavédelmi területen végzik, hanem preventív előadásokat szerveznek, hajléktalan-gondozást, eltűnt személyek felkutatását, árvíz- belvízvédelmi munkákat és megannyi más hiánypótló tevékenységet folytatnak.

Az ünnepségen Bódogné Pethes Janka, a Civil Tanács elnöke köszöntette a vendégeket. Tóth Zoltán civil tanácsnok ünnepi beszédében kiemelte, hogy jó érzéssel tölti el az új városvezetést, hogy a civil közösség tenni akarása találkozik az általuk is vallott alapértékekkel; a szolidaritással, az egymás iránti megbecsüléssel. Ezért is fontos, hogy tudatosan keressék azokat a lehetőségeket, találkozási pontokat, ahol megmutatkozhat az egymásra találásban lévő erő, a közös munka, a támogatás és a folyamatos párbeszéd.

A rendezvényen a dombóvári fiatalok színesítették a programot, verset mondott Babodi Lili az Illyés Gyula Gimnázium tanulója, és közreműködött Kerekes Béla és tanítványa, Szarvas Dániel, tubán és trombitán. A díjak átadása után fergeteges hangulatot teremtett egy órás műsorával a nyárádszeredai Bekecs Együttes, akiket élő zenével a kolozsvári Tokos zenekar kísért. Előadásukban nyárádmenti, küküllői és kalotaszegi táncokat láthatott a közönség. Az együttes 2014-ben a Fölszállott a Páva tehetségkutató versenyen a legjobb határon túli előadó különdíját nyerte el. Az együttes 2017-től Néptáncszínházként működik, jelenlegi vezetőjük Benő Barna Zsolt. A trianoni emlékévben egy nagyszabású projektet indítottak, amelynek fő támogatója a Magyarság Háza és a Minisztérium nemzetpolitikáért felelős államtitkársága. A projekt célja: száz előadás száz Kárpát-medencei helyszínen, mégpedig olyan településeken, ahol magyar közösség él.A közönség vastapssal köszönte meg színvonalas produkciójukat. A házigazda civil közösség részéről Páldi Ede, a Dombóvári Kertbarát Egyesület elnöke köszönte meg az erdélyi együttesnek, hogy elfogadták a meghívást.

A rendezők szeretetvendégségre hívták a dombóvári civil egyesületek tagjait a program után, így teremtve lehetőséget a további beszélgetésre, kikapcsolódásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában