kerékpárút

2018.05.02. 11:30

Van reális esély a kerékpárút megépítésére

Vida Tünde, fotó: szerző felvétele

A Dunaszentgyörgy és Csámpa között megépítendő kerékpárút érdekében kerekeztek paksiak és dunaszentgyörgyiek közösen vasárnap délelőtt.

– Hétszáztizennégy aláírást gyűjtöttünk össze. Körülbelül két hete kezdtük el, sokan aláírták, nemcsak szentgyörgyiek, hanem paksiak, sőt túlsó féliek, soltiak, uszódiak is. Az íveket több helyre kiraktuk, hogy minél több támogatás gyűljön össze – mesélte el Czáp Attiláné, aki annak a majdnem ötvenfős társaságnak az egyik tagja volt, akik átkerekeztek Paksra, hogy demonstráljanak a Pakstól Csámpáig megépült kerékpárút továbbépítése mellett. – Azért tartjuk fontosnak, mert mi szeretnénk Paksra eljutni biciklivel és azt is szeretnénk, ha a paksiak is el tudnának jönni Szentgyörgyig vagy akár tovább is – mondta.

A csapathoz sokan csatlakoztak Pakson a városháza előtt, ahonnan rendőri kísérettel mentek a kerékpárosok Dunaszentgyörgyre. Az akciót a Magyar Kerékpárosklub Paks-Szekszárd Területi Szervezete kezdeményezte. Vöröss Endre titkár elmondta, a békés demonstrációval azt szeretnék elérni, hogy megépüljön Csámpától Dunaszentgyörgyig a bicikliút.

Mint mondta, úgy gondolja, erre egy-két éven belül, akárcsak a Dunakömlődre vezető kerékpárútra, van esély. A körülbelül nyolcszáz aláírást tartalmazó íveket Hencze Sándornak, Dunaszentgyörgy polgármesterének adták át, aki úgy nyilatkozott, hogy a település vezetése is szívügyének tekinti a kerékpárút megépítését, ám ehhez elengedhetetlenül szükséges Paks közreműködése is. Tárgyalások folytak már ezügyben, reményei szerint egy-két év múlva esetleg realizálódhat az elképzelés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában