Kultúra

2007.11.13. 19:10

Díjat nyert gemenci képeivel

A Tolna megyei dr. Kalotás Zsolt, és Berta Béla nyerte el a Gemenci Erdőért Közhasznú Alapítvány fotópályázatának első helyezését. A két fotós megosztva kapta a díjat.

Szeri Árpád

[caption id="" align="alignright" width="278"] A legjobbak: Berta Béla, Gyarmati Csaba, dr. Kalotás Zsolt és Kulcsár Attila a bajai tárlaton Fotó: Kiss Albert
[/caption]Dr. Kalotás Zsolt, Hajnal a kopolyán című képével, míg Berta Béla, Nyári bikacsapat című fotójával érdemelte ki a zsűri elismerését. A kuratórium döntése alapján a második helyen Kulcsár Attila és Balázs Bernadett közös munkája, a Folyékony arany végzett, míg harmadik Berta Béla egy másik fotója, a Gemenci bika lett. Különdíjban Gyarmati Csaba és Thuróczy Balázs egy-egy felvétele részesült. Az első helyezettek 300-300 ezer forintot vehettek át, a 2. helyezett 150 ezer forintot, a harmadik helyezett pedig 100 ezer forintot kapott. A különdíjjal elismert alkotók számára a Gemenc Zrt. ajánlott fel jutalmat. A legjobb pályamunkákból az alapítvány kiállítás rendez, a tárlat november 13-tól december 12-ig tekinthető meg Baján, a Szentháromság tér 6. szám alatt található Duna Szállóban.

A pályázatra egyébként a Gemenci erdő állat- és növényvilágát bemutató fényképekkel lehetett jelentkezni. Mint azt dr. Kodela László, az alapítvány kuratóriumának elnöke közölte, a szeptember 30-i határidőig összesen 29 alkotás érkezett a szervezőkhöz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!