Kultúra

2007.11.12. 14:34

Elismerték amit az olvasókért tett

Klein Piroska, a tamási Könnyü László városi könyvtár munkatársa kapta idén Az Olvasókért, Kultúráért Tolnában elnevezésű díjat.

Venter Marianna

Klein Piroska a könyvtári munka szinte minden területén dolgozott: gyermekkönyvtár, hálózati-módszertani munka, olvasószolgálat. Jelenleg is a felnőtt olvasószolgálatban végzi munkáját, amiben szakmai alkalmassága mellett szociális érzékenysége, nagyfokú empatikus képessége, veleszületett toleranciája és konfliktuskezelő képessége segíti. Szívügyének tekinti a hátrányos helyzetű olvasókkal való foglalkozást: a nyugdíjasok, látássérültek, idős és beteg emberek könyvtári ellátását. Jelenleg a "Könyvet házhoz” szolgáltatást is ő végzi.

– Váratlanul ért a kitüntetés, amely nagy elismerést jelent a megyében, hiszen a könyvtáros kollégák döntik el, ki kaphatja – nyilatkozta Klein Piroska. Nagyon jól esett neki az elismerés, bár úgy érzi, semmi rendkívülit nem tett. Különösen megható volt számára, hogy a díjat Rácegresen, abban az épületben vehette át, ahol Illyés Gyula és Lázár Ervin tanult. Szereti az embereket, és szereti a hivatását. Nagyon örül, hogy a könyvtárosi pályája során minden területen dolgozhatott, de a legjobban azt a szereti, amivel a munkája annak idején kezdődött, és amelyet most is végez: az olvasószolgálatot, a látogatókkal való közvetlen kapcsolatot.

[caption id="" align="alignleft" width="245"] Klein Piroska szereti az embereket és a hivatását Fotó: Kiss Albert
[/caption]Klein Piroska egyébként 1969-ben kezdett el dolgozni a városi könyvtárban, középiskolai tanulmányait követően. Munka mellett szerzett diplomát 1975-ben népművelő-könyvtár szakon, majd 1981-ben kiegészítő államvizsgát tett a tanárképző főiskolán könyvtár szakon, 1988-ban felsőfokú kulturális menedzser szakképesítést szerzett. Kimagasló szakmai munkájáért 1987-ben miniszteri dicsérő oklevelet vehetett át.

Címkék#Elismertek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!