Kultúra

2007.11.30. 19:34

Kétszázhetvenöt éves lett az iskola

Háromnapos ünnepséggel emlékeztek meg a Beszédes József iskola alapításának 275. évfordulójára. Az első kettő a gyerekeké volt, a harmadik a pedagógusoké, a szakmáé.

Vida Tünde

Rajzpályázatot, iskolatörténeti vetélkedőt hirdettek, koncertet rendeztek a jeles ünnepen a diákok számára. Délelőtt pedig szakmai konferenciát tartottak, ahol a sajátos nevelési igényű gyerekek oktatásáról esett szó.

A témaválasztás nem véletlen – fogalmazott az igazgató. Petrovics Józsefné elmondta, enyhén értelmi fogyatékos és sajátos nevelési igényű diákjaik is vannak. Az iskola nagyon sokrétű, az óvodától a szakmunkásképzésen át a művészeti oktatásig minden megtalálható benne. Ezt a sokszínűséget jelképezte a szivárvány az esti gálaműsor színpadán. A konferencia és gála között emléktáblát lepleztek le, a polgármester zászlót adományozott az intézménynek, majd iskolatörténeti kiállítás nyílt a várban lévő fafaragó galériában. Ez utóbbi fotók és tárgyi emlék sokaságával idézi fel az elmúlt évtizedeket. A gyűjtőmunkában a Szászvári Józsefné által vezetett honismereti szakkör vállalt oroszlánrészt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!