Kultúra

2008.02.24. 20:43

Borászok báloztak Szekszárdon

Borrendi bálra vár Alfréd, helye az aulás hajlék: főiskola, hol nincs kóla, s a tánctól nem üt ki tajték. Ez a limerick - kötött formájú, ötsoros, humoros elemeket tartalmazó vers - szolgált hívogatóként az Alisca Borrend múlt szombaton tartott báljára.

Szeri Árpád

Szerzője, dr. Töttős Gábor krónikás az Illyés Gyula Főiskolai Kar aulájában tartott vidám évértékelésében Háry János versbe foglalt, vidám üzenetét is tolmácsolta a mintegy kétszázötven vendégnek. Előtte azonban Módos Ernő, az Alisca Borrend nagymestere, valamint dr. Terts András, a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének elnök-nagymestere mondott köszöntőt: mindketten aláhúzták, hogy a kereken húsz éve alakult Alisca Borrend jó híre nemcsak Szekszárdon, avagy Tolna megyében, hanem országszerte is közismert. A bálon - Frittman János termelő borkóstolója és a Muslinca férfi kar fellépése után - Eszterbauer János és Pálinkás László személyében két új borrendi tagot is avattak. A jelölteknek nemcsak tréfás, hanem komoly feladatokat is meg kellett oldaniuk: ilyennek bizonyult például a lopótökkel való borszívás. A tüdejüket próbára tevő új tagoknak azonban, ahogy másoknak is, kellemes kikapcsolódást biztosított a hajnalig tartó mulatság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!