Kultúra

2009.03.10. 08:05

Múlt nélkül jövő sincs - képek!

Óvodások verselésével kezdődött a Szakályi Mozaik című helytörténeti olvasókönyv bemutatása a zsúfolásig megtelt kultúrházban.

F. Kováts Éva

[caption id="" align="alignleft" width="330"] Óvodások mondtak verset a Szakályi Mozaik helytörténeti olvasókönyv bemutatóján
[/caption]
A kiadványt, a falu szülötte Törő György népi iparművész állította össze és Szabó Géza főmuzeológus lektorálta. A Kapos menti település történetét az itt élők sorsát bemutató kiadásban Gottvald Károly, a TEOL.hu munkatársának fotói is megtalálhatók. Az ünnepi eseményen megjelenteket Balogh Árpádné polgármester köszöntötte rámutatva a könyv jelentőségére, kiemelve a szerzők kitartó munkáját, akik hosszú évekig kutatták Szakály történetét. Mikor a múltunkat ápoljuk, a jövőnkre gondolunk, hangsúlyozta a polgármester köszönetet mondva mindazoknak, akik hozzájárultak a kiadvány megjelenéséhez.


Ezután dr. Nagy Janka Teodóra néprajzkutató, főiskolai tanár mutatta be a kötetet, amely tanúbizonyságul szolgál Törő György szülőfaluja iránti szeretetéről. A helytörténeti olvasókönyvben sok érdekes írás – múlt századi mondókák, gyerekjátékok, lakodalmi szokások, vőfélykönyv, babonák, néphiedelmek – és fotók találhatóak. A kiadvány jól illik a szakályiak könyvespolcára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!