Kultúra

2010.02.13. 17:29

A Tölgyfák kapta a pálmát

Az erdei állatok csodás világa és a méltóságteljes gemenci természet. Ez jellemzi azokat az elgondolkodtató, gyönyörködtető, megkapó fotográfiákat, melyekből péntek délután nyílt kiállítás Pörbölyön, a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjában.

Sz. Á.

A Gemenci Erdőért Közhasznú Alapítvány Kuratóriuma tavaly is kiírta hagyományos fotópályázatot, melyre 19 nevezőtől 190 mű érkezett. A végső összesítésben első helyezést szerzett és ezzel 300 ezer forint fődíjat kapott Krizák István, aki a Tölgyfák című alkotással jelentkezett.

Második lett és 150 ezer forint jutalomban részesült dr. Kalotás Zsolt, valamint Kelemen Attila: előbbi A Báli-sík árvíz idején, utóbbi a Gemenci hajnal című fotográfiájával indult a megmérettetésen. A bronzérmet – és a vele járó 100 ezer forintot – Krizák Istvánnak, illetve November című képének ítélte a zsűri.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] Fotó: Mártonfai Dénes
[/caption]
Különdíjban részesült Elblinger Ferenc Az óriás alatt című fotója, mely a több száz éves keselyűsi tölgyet örökítette meg. A Gemenc Zrt. a különdíjas pályázó és kísérője számára egy hétvégi gemenci fotózást ajánlott fel szállással és teljes ellátással. A legszebb alkotásokat bemutató kiállítást március 21-ig tekintheti meg a természetfotókat kedvelő közönség.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!