Kultúra

2010.06.05. 16:00

Bebizonyosodott, hogy jól számolnak a Mókusok

Első helyen végzett a Vakond Vágta Matematika Csapatverseny országos döntőjében a paksi Deák Ferenc Általános Iskola 3.b osztályosai alkotta Mókusok csapat.

Vida Tünde

Blóz Gizella tanítványai három levelező forduló után a legjobbként jutottak a döntőbe, amit szintén sikerült megnyerniük. Ezt a Kis Vakond versenyek „szülőhazájában” Nyíregyháza-Sóstón rendezték. Amint azt Blóz Gizella elmondta, rengeteget gyakoroltak a gyerekek. És a verseny szellemiségével egyezően igazi csapatmunka volt. Szétosztották a feladatokat, utána összeültek, átnézték, majd azután küldték be a megoldásokat.

Sok munkát, időt áldoztak rá, nagyon sokszor a játszó- és szabadidejükben is matematika példákat oldottak meg. Nem őket kellett noszogatni, hogy közeleg a döntő, ők szorgalmazták mindig, hogy készüljenek, a tanító nénijük alig győzte feladatokkal.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] Blóz Gizella mellett Csekk Petra és Krasznai Iván, ülnek (balról jobbra) Makovinyi Sára, Knap Ivett, Szebényi Sára, Varga Tímea Fotó: a szerző felvétele
[/caption]
Varga Tímea elmesélte, hogy a döntőben először az iskolájukat kellett számokkal bemutatni, ők még verset is mondtak hozzá. Knap Ivett arról mesélt, hogy a harmadik feladatsor nagyon jól ment a csapatnak, alig kellett törni a fejüket, mégis jól tudták a megoldásokat. Azt mondta, hogy ő nagyon jól érezte magát, jövőre is szeretne ott lenni a Vakond Vágtán.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!