Kultúra

2010.10.05. 05:34

Dráma Szekszárdon: pisztolyt kerestek a színházban

A Komámasszony, hol a stukker? című darabbal tegnap elkezdődött A Magyar Dráma Nemzetközi Fesztiválja Szekszárdon.

R. T.

Görgey Gábor legkedveltebb és leggyakrabban játszott abszurd komédiáját a házigazda Deutsche Bühne Ungarn (DBU) társulata adta elő. Október 7-ig a szekszárdi német színház színpadán magyar alkotók műveit játszák külföldi társulatok idegen nyelven.

– A négy napos program, amelynek szellemi megalkotói vagyunk, kiszélesíti azt a közönségréteget, akikkel megismertetjük a magyar drámairodalmat – mondta bizakodva Rill Zsófia, a DBU művészeti titkára.

Hozzátette, azzal, hogy sikerült a fesztivált az EKF támogatásával első alkalommal megszervezniük, megnyílt előttük egy új lehetőség, s remélik, találnak támogatókat az évenkénti megrendezéshez.

Ma Spiró György: Csirkefej című alkotását mutatja be a romániai tagovistei Teatrul Tony Bulandra. Holnap a nagyszebeni Radu Stanca Nemzeti Színház Német Tagozata lép fel, amit előadnak: Spiró György: Prah és Mikó Csaba: Apa, avagy egy gyilkosság anatómiája. Csütörtökön pedig az osztrák Teatro Caprile Tolnai Ottó: Bácska - Balkán című művét viszi színpadra. Az előadások kezdete mindhárom napon 18 óra, s mindegyikük hallgatható magyar szinkronnal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!