Kultúra

2012.06.13. 20:17

A barátság ritmusára járták Temesváron

A Kränzlein Néptánc Egyesület is fellépett Temesváron. Nagy sikert arattak.

V. B.

– Remek élményekkel gazdagodtunk Temesváron, Singer Edithék szívélyes vendéglátása és a nagyszerű programok felejthetetlenné tették az utat – mesélte Glöckner Éva. A Bonyhádi Német Önkormányzat alelnöke is a Kränzlein Néptánc Egyesülettel tartott a romániai településre, ahol a völgységiek a helyi gyermektánc-fesztiválon léptek fel. Nagy sikert aratott a fiatalok műsora, a publikum vastapssal jutalmazta a látottakat.

– Legutóbb márciusban, szakmai úton jártunk Temesváron, akkor kaptuk a meghívást a rendezvényre – vette át a szót Köhlerné Koch Ilona. A Bonyhádi Német Önkormányzat elnöke gyümölcsözőnek nevezte a két település közötti kulturális kapcsolatot, pedig csak nemrégiben ismerkedtek meg. Ennek megerősítését szolgálta a legutóbbi vendégszereplésük is.

A színpadi műsort megelőzően is tartalmas elfoglaltságok vártak a közel 50 fős delegációra. Az odafelé vezető úton Aradon is megálltak, ahol a városnézés mellett megkoszorúzták a vértanúk emlékművét, és aznap este Temesvárral is megismerkedtek.

Hozzátette, a további együttműködés érdekében meghívták Bonyhádra vendéglátóikat, akik várhatóan az októberi szüreti mulatságokra érkeznek a Völgységbe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!