Kultúra

2012.06.15. 15:11

Bojkovice lakóit is elkápráztatta a Bartina

A cseh Bojkovicében mutatkozott be nemrég a szekszárdi Bartina Néptáncegyesület utánpótlás csoportja.

Sz. Á.

A harminchárom fiatal és négy kísérője négy napos nemzetközi fesztiválon öregbítette tovább jó hírét.

– A vendéglátók mellett szerb és szlovák csapatok is meghívást kaptak a rendezvényre, melyen így négy nemzet képviselte magát – adott tájékoztatást Mihó Erika, a csoport vezetője.

– A Szőlőtaposó mellett dél-alföldi, érsekcsanádi és nyírségi táncokat mutattunk be a közönségnek. Minden esetben nagy tapsot kaptunk, a külföldi kollégák is kifejezték elismeréseiket, dícsérve a szekszárdiak tudását és az azt megalapozó pedagógia munkát. Egyébként feszített tempó várt ránk, előfordult, hogy naponta többször is fel kellett lépnünk.

Az ellátásra nem lehetett panaszunk, naponta ötszöri étkezésben volt részünk, emellett rengeteg gyümölcsöt és csokoládét kaptunk. Nagy élményt jelentett a zárás, ami egy gyönyörű kastélyban zajlott: itt tartottuk végezetül azt a fergeteges táncházat, ami mindenkit magával ragadott.

A Bartinások egyébként családoknál kaptak szállást, ebből is adódóan összebarátkoztak a helybeliekkel. Aminek azért van jelentősége, mert Bojkovice néptáncosai a jövő évben viszonozzák a látogatást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!