Kultúra

2013.04.13. 10:30

Tizenkét éves író mutatta be könyvét

A 12 esztendős Nagy Gergő Kecsketánc című könyve egy aprócska csángó falu mindennapjairól szól. A Pákolitz István könyvtárban mutatta be könyvét húga oldalán.

Vida T.

Egy aprócska csángó falu mindennapjairól szól Nagy Gergő Kecsketánc című könyve. A 12 esztendős szerzőpalánta a Pákolitz István könyvtárban mutatta be könyvét húga oldalán. A  nyolcéves Ilka Uzonka készítette a saját élményeken alapuló illusztrációkat. Az igen ifjú szerzőpáros hangulatos bemutatójának a felnőtt könyvtár adott otthont, míg a Bálint Ágnes vetélkedőt az intézmény Kincskereső Gyermekkönyvtára rendezte.

Lázár Ágnes könyvtáros elmondta, januárban hirdették meg az olvasásnépszerűsítő tudáspróbát, amelyre olyan sokan jelentkeztek, hogy elődöntőt is kellett tartani. A Szeleburdi család és a Mi újság a Futrinka utcában? című könyveket kellett elolvasni, a sokrétű feladatsor ezekre épült.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A szerzőpalánta, Gergő és a könyv illusztrációit készítő Ilka Uzonka
[/caption]

Ezt legjobban Egervári Gréta, Tóth Klaudia és Oldoványi Adél (Balogh Antal iskola) oldotta meg. Ők illetve a döntőbe jutott nyolc trió minden tagja egy kirándulás keretében Vecsésre utazott ma, a Bálint Ágnes emlékházba, ahova magukkal vittek néhány versenyre készített bábot Böbe Babáról, Cicamicáról és Sompolyogi Mosolygiról. A csoport a Petőfi Irodalmi Múzeumba is elmegy, ahol a Saját könyvtáram programon vesznek részt a gyerekek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!