Kultúra

2013.07.12. 07:16

A hagyományőrzés terén lelkesek a fiatalok

Ezúttal harminc lelkes helyi fiatal csatlakozott a kakasdi Faluházban tartott néptánctáborhoz, hogy hasznosan, aktív mozgással töltsenek el egy hetet.

Vizin B.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Varga János vezetésével fejleszthették tudásukat a növendékek (fotó: Gottvald Károly)
[/caption]

– Tizenhatodik alkalommal hívtuk életre a programot, a kezdeményezés legfontosabb célja a hagyományőrzés mellett, hogy a gyerekek ne a számítógép, vagy a televízió előtt töltsék a szünidőt, hanem aktívan, hasznosan, például mozgással – világított rá Sebestyén Brigitta pedagógus. Hozzáfűzte, hétfőtől péntekig tart a tábor. Délelőttönként vannak a próbák, ebéd után pedig kézműveskedés gazdagítja a kínálatot. Lazításképpen a pénteki zárónapon a Bonyhádi Termálfürdőben csobbanhatnak a program résztvevői. Sebestyén Brigitta megjegyezte, példás összefogás eredményeként valósíthatták meg a tábort: a szülők és a Kakasdi Kulturális Közhasznú Alapítvány is támogatta őket. Varga János és segítői pedig a táncoktatásban vállaltak szerepet.

– Szerintem remek hangulatú az idei rendezvény is, nagyon ügyesek a gyerekek, jól érezzük magunkat – nyilatkozta Sebestyén Bernadett. A pedagógusnak készülő fiatal lánytól azt is megtudtuk, hogy ő 15 éve táncol, szerinte nagy jelentősége van a közösség-fejlesztésben ezeknek a remek kezdeményezéseknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!