Kultúra

2013.07.20. 11:57

Feleannyian adtak vért, mint tavaly

Ötvennyolcan jelentkeztek, és negyvenheten adtak vért Szekszárdon, köztük öt új véradó is.

TEOL/B.K.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A katasztrófavédelem munkatársai most sem voltak restek segítséget nyújtani (Fotó: Gottvald Károly)
[/caption]

Ez azt jelenti, hogy körülbelül feleannyian érdeklődtek a Vöröskereszt retro programja iránt, mint tavaly, akkor ugyanis több, mint száz donor fordult meg a Dózsa György utcai székház udvarán. Dombóváron ugyanez volt a helyzet, a negyvenöt jelentkezőből, most negyvenegy adhatott vért. Gulyás Katalin, a Vöröskereszt megyei szervezetének vezetője elmondta, a somogyi és a baranyai eredményekről még nem kaptak hírt, de a napközbeni telefonbeszélgetésekből az derült ki, a két társmegyében is hasonló volt a helyzet.

Tavaly júniusban rendezték a kerti partikkal összekötött véradást, most a szabadságolások miatt esett vissza az érdeklődők száma Gulyás Katalin szerint. A véradókat egyébként mindenütt megvendégelték, pogácsával, üdítővel, kávéval, szendviccsel, pizzával, attól függően, hogy milyen felajánlások érkeztek. Szekszárdon ajándékokat is sorsoltak: négy ötezer forint értékű ajándékutalványt, egy három fős sétakocsikázást, három főnek lovaglási lehetőséget és egy teljes testmasszázst.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!