Kultúra

2013.08.15. 17:42

Átalakulva várják az olvasókat

A nyári leállást, karbantartást követően újra megnyitotta kapuit a Pákolitz István Városi Könyvtár, ahol az olvasók találkozhatnak néhány változással.

TEOL/V.T.

– A földszinten az előtérben található információs pultot áthelyeztük az eddig helytörténetként és folyóiratolvasóként funkcionáló terembe. Mostantól az összes irodai szolgáltatást itt lehet igénybe venni. Így sikerült azt is megoldanunk, hogy a helytörténeti gyűjteményt látogató olvasóink rendelkezésére állhasson egy könyvtáros szakember napi 10 órában – kezdte az újdonságok felsorolását a könyvtár vezetője, Pumerscheinné Bedekovity Zóra.

Hozzátette, hogy a kölcsönzést már korábban visszavette az emeleten található olvasószolgálat. Ettől ez a szolgáltatás sokkal bensőségesebb, személyesebb. A kollégák az olvasói igényeket látva, hallva tudják végezni a könyvbeszerzést. Újdonság, hogy a földszinti teremben médiatárat alakítottak ki, a beiratkozott olvasók számára itt lehet CD-ket, DVD-ket, videokazettákat és hangoskönyveket kölcsönözni térítésmentesen.

A könyvtárvezető hozzátette, szeptember 7-én ünnepelik a Kincskereső Gyermekkönyvtár születésnapját, a Szaggató zenekar interaktív műsorával, Sünizenével, ugrálóvárral és kézműveskedéssel.

TEOL/V.T. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!