Kultúra

2013.10.07. 21:20

Amnesztiát hirdetett több könyvtár

Megyeszerte elkezdődtek Országos Könyvtári Napok. Idén a Könyvtárak összefogása az emberi kapcsolatokért címet viseli a kezdeményezés.

H. E.

Amnesztiát hirdetett a Paksi Pákolitz István Könyvtár, a héten elengedik a késedelmi díjakat, és hasonlóan elnéző a bonyhádi Solymár Imre Városi Könyvtár is. A kegyesség a vasárnapig tartó Országos Könyvtári Napoknak köszönhető, amelyen mindemellett színes programokkal várják valamennyi korosztályt.

Idén a Könyvtárak összefogása az emberi kapcsolatokért címet viseli a kezdeményezés. Ennek megfelelően a család, a baráti kapcsolatok, az egymásra figyelés, egymás segítése, a befogadás és az elfogadás határozzák meg a programokat, amelyekhez megyénk könyvtárai is csatlakoztak. Szekszárdon, a megyei könyvtárban többek között előadások lesznek a hét folyamán, Bonyhádon az Állatok Világnapjához is kapcsolódnak a csütörtöki mese és kézműves foglalkozással, Pakson Berlingerné Sashegyi Katalin, a Tolna megyei nevelőszülői hálózat vezetője és Szakter Mária, nevelőszülői tanácsadó tart előadást szerdán a befogadó családról. De jut érdekesség a hét minden napjára. A programot mindenütt a Könyves Vasárnap zárja, a bibliotékák rendkívüli nyitva tartással és rendhagyó programokkal készülnek arra a napra. Lesznek játékok, kvízek, totók, rejtvények.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!