Kultúra

2013.10.19. 09:14

Négy megye csoportjai léptek fel Decsen

A legjobbak a pécsi döntőben mutathatják meg magukat ismét az Idősek határokon átívelő kulturális és művészeti vetélkedője elnevezésű Ki mit tud? vetélkedőn.

H. E.

Az Idősek határokon átívelő kulturális és művészeti vetélkedője elnevezésű Ki mit tud? területi elődöntőjét tartották a héten Decsen, a Faluházban. A rendezvényen Tolna, Somogy, Fejér és Veszprém megye idős ellátó intézményei képviseltették magukat.

A nap során 168 résztvevőt láthatott a közönség, 29 csoport lépett fel és 10 alkotó hozta el kézműves munkáit – tudtuk meg Máthé Annamáriától, a vendéglátó Szociális Ellátó Központ, Decs vezetőjétől. A produkciók sorában voltak énekes számok, hangszeres zene, tánc, vers és próza, illetve színpadi jelenet, a látottakat szakavatott zsűri értékelte. A kategóriák nyertesei hétfőn Pécsen, a Zsolnay Negyedben esedékes döntőn mutathatják meg magunkat újfent.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A decsi Időskorúak Otthonának csoportja Kalapompompom címmel adtak elő dalcsokrot (Fotó: Mártonfai)
[/caption]

A decsiek jó házigazdaként ebéddel is várták az időseket és kísérőiket, a több mint 200 vendéget Kocsis József, a szervező Szociális Igazgatók és Szakemberek Magyarországi Egyesületének elnöke, a decsi intézményt működtető SzOCEG Kft. ügyvezető igazgatója, valamint Potápi Árpád János országgyűlési képviselő és Biczó Ernő polgármester köszöntötte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!