Kultúra

2014.01.09. 18:38

Tetteket várnak egymásért, a városért

Hulladékból adomány akció: januárban a Bartina Egyesületnek gyűlnek a forintok, az elnyert összeget szakmai munkára és viselet vásárlására fordítják.

Ihárosi Ibolya

Levelet intézett a intézett a Bartina Néptánc Közhasznú Egyesület vezetősége tagjaihoz, arra kérve a családokat, hogy tegyenek az egyesületért, s egyúttal a környezetvédelemért. Januárban ugyanis az egyesület számára gyűlnek a forintok az Alisca Terra Regionális Hulladékgazdálkodási Kft. egyéves akciójában. A Hulladékból adomány címmel hirdetett szelektív hulladékgyűjtési akciót a társaság tavaly június elején, 12 civil szervezet bevonásával. A fajtánként külön-külön bevitt hulladékok egy részét forintosítják és a képződött összeget havonta más-más szervezetnek utalják át.

A január a Bartina egyesületé. Az eddigi adományok 100 és 200 ezer Ft között mozogtak. „Mi megdönthetjük ezt a rekordot, összefogás, közös munka, csapatszellem, segítőkészség, ez jellemez minket a táncos munkában is!”, írta az egyesület vezetősége levelében.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A Töpörtyűk is szelektív gyűjtésre bíztatták a szülőket, nagyszülőket
[/caption]

Arra kérnek minden bartinást, hogy gyűjtsék külön a papírt, műanyagot, háztartási fémet és adják le az Alisca Terra hulladékgyűjtő udvarában, Bartina névre. Az elnyert összeget szakmai munkára és viselet vásárlására fordítják. Az akcióban december végéig hét szervezet, már több mint egymillió forint adományban részesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!