Kultúra

2014.02.12. 08:02

Csak otthon derül ki, mit rejtenek a csomagok

A Pákolitz István Városi Könyvtár az olvasást és magát a könyvtárat szeretné népszerűsíteni a vakrandi akcióval.

Vida Tünde

Vakrandira csábítja olvasóit a Pákolitz István Városi Könyvtár. Az intézmény nem adta fejét kerítésre, csupán az olvasást és magát a könyvtárat szeretnék népszerűsíteni. Az ország több tékájában van már Könyves vakrandi, hozzájuk csatlakoztak a paksi könyvtárosok. Pumerscheinné Bedekovity Zóra azt mondta, mivel a Valentin naphoz kötődik ez a kezdeményezés, ennek jegyében választottak könyveket. Egészségüggyel, lélektannal kapcsolatos köteteket, szépirodalmi műveket, krimiket, romantikus olvasmányokat gyűjtöttek össze, csomagoltak be. Az olvasók ezekből válogathatnak vakon.

Az, hogy mit kölcsönöznek, csak otthon, a csomagot kibontva derül majd ki, vázolta az igazgató. Mint mondta, tegnap indult, pénteken zárul ez a kampány ugyanúgy, mint a Nemzetközi könyvajándék naphoz társuló akciójuk. Utóbbi célja, hogy minden gyerek kaphasson mesekönyvet, a nagyobbak ifjúsági regényt. A könyvtárban várják a nélkülözhető köteteket, amelyeket a Nagycsaládosok Egyesületének Paksi Csoportjának adnak tovább.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Pumerscheinné Bedekovity Zóra igazgató a vakrandira előkészített könyvekkel (A szerző felvétele)
[/caption]

Pumerscheinné Bedekovity Zóra azt mondta, az olvasás népszerűsítésére minden eszközt megragadnak. Szívesen társulnak mások jó ötleteihez, de saját elképzelésekkel is megkeresik olvasóikat. E hétvégén lesz például a Szombat’s újabb állomása, Krasznai Tamás önvédelemmel kapcsolatos előadása. A gyermekkönyvtár a tavalyihoz hasonlóan elindította az Iskolások hetét. Minden hónapban más-más korosztályt hívnak játékos foglalkozásra, a sort a másodikosokkal kezdték. A jövő héten farsangi kézműves foglalkozást tartanak, de rendszeresen van kakaó party, babatorna, baba-mama, illetve mami klub. Március 22-ére a Csellengők producerét, Incze Zsuzsát várják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!