Kultúra

2014.03.04. 15:01

Nemcsak pohárban, képeken is jól mutat a szekszárdi bor

Czirok Róbert borral festett akvarelljeiből nyílt kiállítás. A Vinorellek elnevezésű sorozatát most a bonyhádi közönség is megismerheti.

Vizin B.

– Borozgattunk az egyik pincészetben, amikor véletlenül kiömlött egy pohár nedű és nyomot hagyott az alátéten, érdekes formát rajzolva. Tovább gondoltam a dolgot és arra jutottam: mi lenne, ha vörösborral festenék – idézte fel a Vinorellek című alkotásainak előzményét Czirok Róbert. A szekszárdi grafikus valóra váltotta tervét, évek alatt kikísérletezte, miként lehet ezzel a technikával dolgozni, hiszen – mint mondta – számos tényezőtől függ a kép.

A szekszárdi utcarészleteket, portrékat, dombvidéket bemutató sorozatát a bonyhádi közönség is megismerheti, március 28-ig látható Czirok Róbert kiállítása a Vörösmarty Mihály Művelődési Központban. A nem mindennapi tárlatot Módos Ernő, az Alisca Borrend nagymestere ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Hétfőn nyílt meg a bonyhádi művelődési központban a tárlat (fotó: Gottvald Károly)
[/caption]

– Évek óta jó kapcsolatot ápolunk Robival, több boroscímkét tervezett már nekünk. A Vinorellek elnevezésű sorozatával új oldaláról ismertem meg, nagy öröm számunkra, szekszárdi borászoknak, hogy ily'' módon is a figyelem középpontjába kerülnek a térség kiváló nedűi – nyilatkozta Módos Ernő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!