Kultúra

2015.07.01. 15:35

Nyolc fogást kínáltak a Cigány ételek bemutatóján

A kóstolás csak felvezetésül szolgált, a hangsúly a közösségi együttléten, a nívós kulturális programokon és a jó hangulaton volt.

Vida Tünde

Nyolcféle fogás készült idén a Cigány ételek bemutatóján. Kóstolás igen, zsűrizés nem volt, mert – mint a főszervező, Bakay Péter kiemelte – a Biblia nem ismeri a verseny világát, és nem jó az, ha egy valaki nyer, más pedig összeesküvést sejt, mindenki azért főz, hogy minél többen megkóstolják, ettől igazán jó hangulatú az egész. Az étel egyébként is – mint a cigány kultúra része – felvezetésül szolgált, a hangsúly a közösségi együttléten, a nívós kulturális programokon volt.

Ezúttal Kunhegyesi Ferenc festőművész kamaratárlatát nyitották meg. A művész nem az alkotásairól, az alkotómunkáról beszélt, a résztvevőket bírta alkotásra. – Nagyon jó pedagógiai érzékkel hozott ki újat az emberekből, akik felajzódtak – mesélte a lelkész. Szerinte lesznek, akik újra megpróbálkoznak majd a rajzolással.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Az ételbemutatóra készült punya is, ami a beás cigányok kenyere
[/caption]

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Kunhegyesi Ferenc festőművész
[/caption]

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Balog Elemér zenész (A szerző felvételei)
[/caption]

Meghatározó élmény volt Balog Elemér zenés-verses bizonyságtétele is. A jó nevű muzsikus egy kanna és egy jazzgitáros „társaságában” érkezett Sárszentlőrincre és tartott egy nagyon közvetlen, mélyen elgondolkodtató előadást. – Ez mind-mind keret arra, hogy szóljon az evangélium, ez ugyanis egy keresztyén program – hangsúlyozta Bakay Péter hozzátéve, hogy a nagyon jól sikerült rendezvényért igazán hálásak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!