Kultúra

2016.05.25. 15:23

Dunai Antal végezte el a kezdőrúgást az új műfüvesen

A szakadó eső kis híján meghiúsította a kaposszekcsői műfüves pálya avatóját a pünkösdi hétvégén, ugyanis az ünnepség – így az óvodások és az iskolások műsora is – a sportcsarnokba szorult.

H.E.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Szalagátvágás: Potápi Árpád János, Csapó Gyuláné és Dunai Antal (beküldött fotó)
[/caption]

A kezdőrúgást azonban már az új pályán végezte el az MLSZ képviseletében jelenlévő Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó, majd a Bozsik programban résztvevő gyerekek egy rövid mérkőzésen fel is avatták a pályát. Az ünnepségen Potápi Árpád János államtitkár, országgyűlési képviselő is jelen volt.

Másnap a hagyományos Hábich Konrád Fúvóstalálkozót tartották a településen, amelyen fellépett a Sásd Városi Koncert Fúvószenekar, a Mágocsi Ifjúsági Fúvószenekar, a Dombóvári Tücsökzenekar, a Magyarszéki Német Nemzetiségi Fúvószenekar, a Dunaszekcsői Fúvószenekar, valamint a Neun Branauer Musikanten és a Die Spitzbuben von Sektschi is.

A rendezvényen vehette át Lőtz Konrád a díszpolgári címet Csapó Gyuláné polgármestertől. A program ideje alatt a nyugdíjasklub és a Faluszépítő Egyesület tagjai süteménnyel, a hivatal dolgozói kávéval kínálták a vendégeket, a Szívklub jóvoltából pedig egészségi állapotfelmérésre volt lehetőség. A napot Kis Grofó koncertje zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!