kiállítás

2020.01.29. 10:30

A diákoknak is továbbadták tudásukat a hagyományőrzők

Hanol Erzsébet

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Forrás: Beküldött kép

Kiállítás nyílt nemrégiben a Nagydorogi Kézimunka és Hagyományőrző Egyesület tagjainak munkáiból a sportcsarnok klubhelyiségében. Lückl-Varga Szidónia elnök elmondta, hogy elsősorban a falura jellemző, fehér alapon fehér rátétes hímzés megőrzésére törekednek, azt viszik tovább, így egyrészt ezeket állították ki. Az egyesület tagjai az iskola 6. b osztályosainak is tartottak foglalkozásokat, és közös munkájuk nyomán a népi motívumok egy modern használati eszközzel hozták kapcsolatba: telefontokokat készítettek. A kiállításon a gyerekek alkotásait is meg lehet tekinteni.

Az elnök hozzátette, hogy a tárlat részben emlékkiállítás is, ugyanis két tagjuk tavaly elhunyt, és az ő munkáikból is állítottak ki, akárcsak két újonnan csatlakozó tagjukéból. Összesen hét paravánon és öt asztalon kaptak helyet az alkotások. A hímzések mellett, szövéseket és horgolásokat is kiállítottak, és néhány kézimunka a tavaszvárásról árulkodik. A tárlatot Komjáthi Tamásné, a Tolna Megyei Népművészeti Egyesület elnöke nyitotta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában