siker

2019.05.03. 13:33

A Kecskeméti Animációs Stúdió rajzfilmje is ott lesz Cannes-ban

A Medvevilág Szicíliában ráadásul emellett a világ legnagyobb animációs filmfesztiválja, az Annecy versenyprogramjába is bekerült.

Újabb filmeket jelentettek be a 72. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál programjába – írja az origo.hu. A világon az egyik legnagyobb presztízzsel bíró filmes mustra Un Certain Regard válogatásában így látható lesz a Medvevilág Szicíliában című animációs film – közölte a film magyar forgalmazója.

A Kecskeméti Animációs Stúdióhoz köthető mozi ráadásul emellett a világ legnagyobb animációs filmfesztiválja, az Annecy versenyprogramjába is bekerült. A premierre itthon várhatóan az év második felében kerül sor.

Dino Buzzati varázslatos meséje elevenedik meg A vörös teknős alkotóinak új, nagyszabású animációs filmjében – írják a közleményben. A mesebeli Szicíliában játszódó történetben Leander, a medvék királya levezeti a népét a hegyekből, hogy élelemhez jussanak és megtalálják régen elvesztett fiát, Tónit.

Az emberek világával megismerkedő medvék viszont egyre több emberi szokást vesznek át, a városokban élve veszélybe kerül a medvelélek.

A Medvevilág Szicíliában a XX. század egyik legjelentősebb szépirodalmi gyerekkönyve. A belőle készült animációs filmen az olasz származású rendező, Lorenzo Mattotti a megvalósításon a Kecskeméti Animációs Stúdióval dolgozott együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában