Népek tengere

2019.10.08. 08:17

A Nagyvárad Táncegyüttes ropja a Hagyományok Házában

A folkelőadás számos elismert alkotót vonultat fel.

Budapest, 2017. december 29. A Debreceni Hajdú Táncegyüttes Feketelaki táncok címû produkciója a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) és a Hagyományok Háza ötödik alkalommal megrendezett népzenei és néptáncos tehetségkutató mûsora, a Fölszállott a páva döntõjében a közmédia óbudai stúdiójában 2017. december 29-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Napjaink magyar néptáncmozgalmának kiemelkedő egyéniségeit látja vendégül a Népek tengere című előadásában a Nagyvárad Táncegyüttes október 13-án a budapesti Hagyományok Házában.

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncos szólistája, a nagyváradi születésű Sánta Gergő rendezésében megvalósuló folkelőadás számos elismert alkotót vonultat fel közölte a Hagyományok Háza.

A műsorban látható koreográfiák alkotója Nyitrai Tamás, a Magyar Állami Népi Együttes prímása; Appelshoffer János Harangozó Gyula-díjas táncművész, a Magyar Táncművészeti Egyetem művésztanára; Rémi Tünde Harangozó Gyula-díjas szólótáncos; Sánta-Biró Anna, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncos szólistája; Fundák Kristóf, a Népművészet Ifjú Mestere és Örökös Aranysarkantyús táncos; valamint Fundák-Kaszai Lili Junior Prima díjas táncos.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában