Különleges alkalom

2017.09.16. 08:23

Akár egy olvasópróbára is beleshetünk a szombati Színházak éjszakáján

És többek között felfedezhetjük az Operaház titkos tereit, vagy tiszteletbeli bábszínésznek is állhatunk. 

Budapest, 2015. szeptember 20. Kálid Artúr (b) és Kálloy Molnár Péter játszanak a S.Ö.R. (Shakespeare Összes Rövidítve) címû elõadáson a Színházak éjszakája programon a Magyar Állami Operaház elõtt felállított színpadon, az Andrássy úton 2015. szeptember 19-én. A Színházak éjszakáján 25 fõvárosi színház várja rendhagyó produkciókkal, interaktív programokkal a közönséget, 61 helyszínen több száz programon keresztül engednek betekintést a színház világába, a készülõ elõadásokba, a színházi háttérmunkába. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Szombaton rendezik a Színházak éjszakáját, amelyen bemutatókkal, mesejátékokkal, nyílt tánc- és olvasópróbákkal várják a látogatókat országszerte.

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet sétáinak résztvevői nyomozásba kezdhetnek a nemzeti színházak hűlt helyei, az eltűnő és megszülető budai színházak után, de lesz karaoke az Őrült nők ketrece művészeivel és duettszínház a Színház- és Filmművészeti Egyetem zenés színész növendékeivel.

Kulisszajárásra várják a közönséget a Hatszín Teátrumban és az Operaház titkos tereiben, lesznek nyílt tánc- és olvasópróbák, nyilvános munkaértekezlet, slam poetry és stand-up est, a gyerekeket kézműves foglalkozások és mesejátékok szórakoztatják.

Lesznek filmvetítések, improvizációs és részvételi színházas workshopok, tiszteletbeli bábszínész-képzés, jelmezpróba és túróscsusza-party is, aki pedig akar, beállhat a vidéki színházak vendégjátékainak szereplői közé, vagy mulathat hajnalig tartó buliban.

A Baltazár Színházban Szép Ernő-jelenetekkel és kuplékkal, a Kolibri Színházban papírjáték-előbemutatóval, soha nem hallott Bereményi Géza-dalokkal és a Kolibri Fúvósok koncertjével készülnek.

Gasztroszínházi előadással kapcsolódik a kecskeméti Ciróka Bábszínház az országos programsorozathoz: a teátrum udvarán a Hírös Gasztroszínház egyik legújabb darabjával, a Keserű aszúval várják az érdeklődőket.

A Miskolci Nemzeti Színházban négy előadás próbáiba is betekinthetnek a nézők, az énekkari próbateremben közös énektanulásra invitálják a csoportokat. A debreceni Csokonai Színházban vásári komédia, A pad című performansz és kulisszajárás színesíti a kínálatot.

Borítókép: Kálid Artúr és Kálloy Molnár Péter a Színházak éjszakáján 2015. szeptember 19-én / MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!