Világzene és népzene

2017.11.07. 13:25

Csütörtökön kezdődik a Héttorony Fesztivál

Ígéretük szerint a legjobb világ- és népzenéit viszik el a Héttorony Fesztivál szervezői Makovecz Imre épületeibe szerte a Kárpát-medencében. A programsorozat november 9. és 20. között határon innen és túl kilenc település tizenegy helyszínén várja az érdeklődőket.

A fesztivál küldetése, hogy a hazai népzene és világzene kiemelkedő művészei a szomszédos országok magyarságához is eljussanak, valamint a zene és építészet szerves kapcsolatára irányítsák a figyelmet – írják a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben a szervezők, akik a koncertek mellett Makovecz Imre szellemiségét idéző életművét és annak hatásait bemutató kiállításokkal, szakmai beszélgetésekkel, fényfestéssel és táncházzal is várják a közönséget.

Az idén tizenötödik születésnapját ünneplő vándorfesztiválhoz most Budapesten, Csíkszeredában, Kolozsváron, Szigetváron, Bécsben, Makón, Zalaegerszegen, Pakson és Siófokon csatlakozhatnak az érdeklődők.

A fellépők között olyan művészek szerepelnek majd, mint Berecz András és Berecz István, a Pro Musica Leánykar, a Szent Efrém Férfikar, a Balázs Elemér Group, a Magyar Állami Népi Együttes, Barabás Lőrinc, a Huun Huur Tu, Lajkó Félix, a Fonó zenekar, a Cimbalom Brothers, az Etnofon Zenei Társulás és Dresch Mihály. A programsorozat november 9-én indul, majd Makovecz Imre születésnapján, november 20-án ünnepi koncerttel zárul.

Borítóképünkön a fesztiválon is fellépő Huun Huur Tu együttes. Forrás: hettoronyfesztival.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában