vándorkiállítás

2020.01.08. 16:20

Elhozták a grundot a Gyermekkönyvtárba

Foray Nándor

2020.01.08 Szekszárd, A szekszárdi gyermek könyvtárban előadást tartottak a Pál utcai fiúkból. Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

A Pál utcai fiúk musicalből adtak elő egy részletet a Garay János Általános Iskola dráma tagozatos tanulói a szekszárdi Gyermekkönyvtárban. Az előadásra A Pál utcai fiúk vándorkiállítás ünnepélyes megnyitóján került sor szerdán, vagy ötvenfős gyermekközönséggel.

Ezt a kiállítást 2017-ben mutatták be a Petőfi Irodalmi Múzeumban, és utána indult hosszú vándorútjára, míg elérkezett Szekszárdra, mondta Nemes Rita, a könyvtár munkatársa.

A musicalrészlet szereplőit Hefner Edit drámapedagógus készítette fel. A gyerekek olvasták a regényt, és a fiúk is, a lányok is nagyon szeretik. A koreográfiát a fölső tagozatosokkal közösen tervezte meg a pedagógus. Élvezték a szöveget is, a mozgást is, árulta el.

A megnyitóra mentek a Gyakorlóból, a Babitsból és a Garayból is. A gittet kézbe vehették, és hazavihettek egy könyvjelzőt, melyet saját maguk pecsételhettek le a gittegylet pecsétjével. Ezenkívül be lehetett nyúlni Csónakos táskájába is.

Szűcs Zsuzsanna, a Wosinsky Mór Megyei Múzeum múzeumpedagógusa rendhagyó köszöntőt tartott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában