Nemzetközi Fúvós Napok

2019.08.28. 19:10

Fesztivállá nőtte ki magát a program

Hanol Erzsébet

Fotó: Molnár Gyula

Nemzetközi Fúvós Napokat tartottak az elmúlt héten Pakson. Kovács Zalán László fesztiváligazgató tubaművész elmondta, hogy a városban a Tubatábor részeként 2016 óta minden nyáron rendeznek fúvós hangversenyeket, kiemelkedő jelentőségű hazai és nemzetközi művészek, együttesek, zenekarok részvételével. A mostani fesztivál ebből nőtte ki magát.

A két rendezvény 2018-ban vált külön. Az így kialakított, új koncertstruktúra jobban figyelembe veszi a nagyközönség igényeit, és a korábbinál több és nagyobb befogadóképességű helyszínen rendezik a meghívott vendégek változatos műsorára épülő programokat. A fesztiválra Horvátországból, Luxemburgból, Németországból és Japánból is érkeztek zenészek. A koncertek mellett ismeretterjesztő előadások, kiállítások is várták a látogatókat.

Kovács Zalán László hozzátette, hogy a Nemzetközi Fúvós Napokat azzal a céllal hozta létre, hogy megmutassa a fúvós kultúra értékeit. Mint mondta, a magyar fúvósok kiemelkedő szerepet töltenek be a nemzetközi zenei életben. Hazánkban tizenhárom, főállású zenészekből álló fúvószenekar működik, illetve több mint száz, hetente próbáló és rendszeresen koncertező amatőr fúvószenekarunk van.

Borítóképünkön Scheuring Kata fuvolaművész a zárkoncerten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában