kiállítás

2020.03.16. 10:00

Fusz Mátyás tárlata nyílt meg a Baktában

Foray Nándor

Fotó: Makovics Kornél

Hetedik alkalommal rendezett a Szabó Dezső Művészeti Ösztöndíjhoz kapcsolódó bemutatkozó kiállítást a Víz’P’Art Közalapítvány, Szekszárd városa és a Babits Mihály Kulturális Központ. Az idei kiállító a 2019. évi nyertes, Fusz Mátyás. 2020-ban pedig Demjén Ferenc Zoltán nyert.

Egy nagyméretű installációt állított ki Fusz Mátyás Fotó: Makovics Kornél

Szabó Dezső festőművész Siklóson született, de Szekszárdon élt. Rühl Gizella, az alapítvány alelnöke elmondta: Szabó Dezső emlékének fenntartása végett annak idején elneveztek róla egy ösztöndíjat, mellyel a megyéhez kötődő fiatal képzőművészeket támogatnak. Ezzel segítenék, hogy ezek a fiatalok kötődjenek a gyökerekhez, valamint picivel hozzájárulnak pályájuk beindításához is. A Víz’P’Art Közalapítvány ennek érdekében támogatókat keres.

Fusz Mátyás Szekszárdon született. Amivel foglalkozik, az főleg a tér észlelése és felfogása. Sok mindent csinál, elsősorban az ötlet, koncepció határozza meg a médiumot: ha festménynek kell készülni belőle, akkor az lesz, de sok esetben más. Ezen a kiállításon egy installáció szerepel egy grafikával. – Kimondottan ide készítettem ezt a munkát. A koncepció: ha felületes szemlélőként elhaladunk egy ablak alatt, akkor maximálisan mit láthatunk a bent levő térből – mondta Fusz.

Demjén Ferenc Zoltán festészetet tanult, nagyrészt ilyen pályázatot nyújtott be, de mivel fotográfiával is foglalkozik, a kettőt összekombinálta anyagában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában