előadás

2019.02.19. 13:00

Három csillag ragyogott a színpadon

Varga Szilvia

Kányádi Sándor erdélyi költőre emlékeztek a hétvégén Dombóváron. Dévai Nagy Kamilla Liszt-díjas énekes, érdemes művész és Meister Éva, a Magyar Kultúra Lovagja elismerésben idén januárban részesült, erdélyi származású színművésznő együtt mutatták be a Kányádi Sándor verseiből összeállított műsorukat.

A művésznők A Bujdosni sem tudó címet adták előadásuknak, amelyet a dombóvári közönség láthatott első alkalommal az Apáczai szakközépiskola dísztermében a Dombóvári Székely Kör felkérésére. Az emlékest különleges élmény volt mindenki számára, hiszen két egyéniség, két csillag ragyogta be a nemzet művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas költő emlékét. Eredetileg Kányádi Sándor kilencvenedik születésnapja alkalmából terveztek egy műsort az idei évre a szervezet vezetői, azonban sajnos a sors másképp rendelkezett, Kányádi Sándor nem érte meg a jeles évfordulót.

A tavaly júniusban elhunyt költő emléke előtt méltóképpen tisztelgő közönség vastapssal köszönte meg a művésznőknek a nagyszerű bemutatót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában