Bátaszéki Bornapok

2018.09.09. 20:00

Háromnapos műsorzuhatag remek borokkal és hangulattal

Tíz meghívott, márkanevet jelentő borász kínálta a hegy levét a Bátaszéki Bornapok háromnapos fesztiválján. A hét végén, azaz pénteken, szombaton és vasárnap az önkormányzat szervezte rendezvényen ez alkalommal is a Szekszárdi Borvidék, ezen belül pedig a Bátaszéki Hegyközség borainak és magának a városnak a népszerűsítése volt a cél.

Szeri Árpád

Fotó: Makovics Kornél

Maradéktalanul teljesült a Bátaszéki Bornapok célja, a helyi borok és a város népszerűsítése, a színes kínálatot kiemelkedő érdeklődés övezte. Ez tetten érhető volt már a pénteki kezdéskor: ezen a napon a Piac téren délután hat órától könnyűzenei együttesek léptek fel, akik vonzották a rajongók hadát. Az esti órákban sztárvendégként a Lord teremtett fantasztikus hangulatot, majd a CS.Í.T. zenekar invitálta utcabálra a közönséget.

Szombat délután a hagyományőrzés kapta a főszerepet. Ebéd után a Petőfi Sándor Művelődési Ház előtt a kisbíró kidobolta az ünnepi műsor menetét, a jegyzőasszony kihirdette a bírói párt, és elindult a szüreti felvonulás a város főutcáján a Romkertbe. Ez a helyszín egy újabb attrakciónak, II. Géza koronázási ceremóniájának adott otthont.

A színpadon délutántól estig néptánc és népzenei műsor zajlott, köztük olyan nemzetközileg jegyzett csapattal, mint a Bihari János Táncegyüttes. Este megérkeztek a hazai könnyűzene újabb sztárjai, a napot a Koktél 4U parti zenekar utcabálja zárta.

Vasárnap a gyerekek 11-től 16 óráig kupon felmutatása ellenében féláron vehették birtokba a vidámparkot. A színpadon immár a retro jegyében követték egymást a fellépők, köztük a szuperkoncertet adó Szikora Róbert és az R-GO együttes.

– Úgy gondolom, hogy a rendezvénysorozat teljes mértékben megfelelt a várakozásnak – adott értékelést dr. Bozsolik Róbert, Bátaszék polgármestere. – Pénteken, becslésem szerint, legalább négyezer érdeklődő követte végig a rockestet. Szombaton különleges élményt jelentett a néptánc és népzene, a helyiek mellett a dusnokiak és az alsónyékiek is bemutatkoztak, mindezt tetézte a Bihari együttes virtuóz produkciója. Jó idő, élményt jelentő műsorok, kitűnő borok és remek hangulat, ez jellemezte ezt a három napot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában